Minister vil sikre mindre klor i svømmehaller

KLOR: Glæde i Miljøudvalget, da miljøministeren lovede at sænke indholdet af klor i store svømmebade. Men kritik fra både SF og V af det bureaukrati, som erhvervslivet møder, når ny og lovende teknologi skal afprøves i svømmehallerne.
Miljøminister vil sænke klorindholdet i svømmebade i ny bekendtgørelse.
Miljøminister vil sænke klorindholdet i svømmebade i ny bekendtgørelse.Foto: colourbox

Det er bestemt et skridt i den rigtige retning. Ministeren viser, at hun gerne vil noget på det her område. Hun har vist, at hun gerne vil finde en løsning, så vi er på rette vej. Vi kan sikkert også finde en løsning på det sidste.

Pia Olsen Dyhr (SF)
Forbrugerordfører
Der var tilfredshed over hele linjen i Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg, da miljøminister Karen Ellemann på et samråd i går, onsdag, slog fast, at hun vil sænke grænseværdien for klor i nye og eksisterende svømmebade, der er over 25 meter lange. Mere knurren var der dog over miljøministerens uklare svar på, hvordan hun vil sikre, at ny svømmebads-teknologi kan blive et nyt eksporteventyr for Danmark.

"Det er bestemt et skridt i den rigtige retning. Ministeren viser, at hun gerne vil noget på det her område. Hun har vist, at hun gerne vil finde en løsning, så vi er på rette vej. Vi kan sikkert også finde en løsning på det sidste," siger forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr (SF).

Klorindholdet har hidtil været mellem 0,5-3,0 milligram pr. liter, men nu skal det i forbindelse med en revision af bekendtgørelsen sænkes til 0,4-1,5 milligram pr. liter. pH-værdien vil også blive sænket fra 7,0 til 6,8. Det betyder, at kloren vil virke bedre, og det glæder Pia Olsen Dyhr.

"Det er jo rigtig godt, fordi det betyder, at de røde øjne forsvinder," siger Olsen Dyhr.

0:000:00