Verdens aviser har fokus på biodiversitet

COP10: I denne uge kulminerer biodiversitets-topmødet i Japan. Læs her, hvad verdens aviser skriver om FN-konferencen.

Uden biodiversitet er der intet liv. Det er ikke blot symbolske arter som isbjørne, giraffer og elefanter. Det berører også luften, skovene, maden vi spiser, vores medicin - det er alt.

Ahmed Djoghlaf
Chef for FN's sekretariat for biodiversitetskonvention
År 2010 er af FN udnævnt til det internationale år for biodiversitet, og den 18. oktober slog byen Nagoya i det centrale Japan dørene op for FN's internationale forhandlinger om biodiversitet. COP10 - en forkortelse for det tiende møde af 'The Conference of the Parties to the Convention of Biological Diversity' - har repræsentanter fra 193 lande, og mødet har fremtidens biodiversitet på dagsordenen. Læs her, hvad de internationale aviser skriver om topmødet. 

Leder: Prisbestem naturen
Den velansete, britiske avis Financial Times bragte den 20. oktober en leder med fokus på biodiversitet under overskriften "Sæt en pris på det uvurderlige". Lederskribenten mener, at vi bør hilse forsøg på at værdisætte naturen velkomne, for hvis ikke vi forsøger at angive omkostningerne ved at benytte naturens ressourcer, så vil det være svært at inddrage spørgsmålet i de politiske beregninger.

"Vi bør glæde os over forsøgene på at måle, hvor meget naturkapitalen bliver nedskrevet gennem menneskelig aktivitet. Andre alternative former for kapital - menneskelig, social, intellektuel - er allerede centrale for politiske analyser. Vi bliver nødt til at få nogle tal på nedsættelsen af vores naturværdier, for at give dem værdi i politiske beregninger," hedder det i lederen, der henviser til en ny rapport fra FN's Miljøprogram, som præsenterer nogle udregninger.

Lederskribenten forslår, at regeringer må introducere incitamenter for borgerne. Det skal gøres, så der skabes en forståelse af, hvor dyrt det kan være at skade miljøet i stedet for at beskytte økosystemer.

0:000:00