Løkke: Grøn Vækst er i balance

LANDBRUG: Grøn Vækst er i balance, mener statsministeren, som understreger, at miljøbeskyttelse og landbrugsproduktion godt kan kombineres. Ny hjælpe-pakke på vej til landbruget.
Statsministeren mener, at Grøn Vækst-pakken er i balance.
Statsministeren mener, at Grøn Vækst-pakken er i balance.Foto: PR
Anders Jerking

Jeg vil gerne sige, at miljøbeskyttelses-hensyn og muligheden for god virksomhedsdrift sagtens kan balanceres. Det er jo det, der er hele ambitionen i Grøn Vækst.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister
Hensynet til miljøet og landbruget kan sagtens kombineres. Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som på sit ugentlige pressemøde fremhævede, at regeringens Grøn Vækst-aftale er i balance.

"Jeg vil gerne sige, at miljøbeskyttelses-hensyn og muligheden for god virksomhedsdrift sagtens kan balanceres. Det er jo det, der er hele ambitionen i Grøn Vækst," sagde han på pressemødet.

Ved flere stormøder i den seneste tid har rasende landmænd skældt ud på regeringens Grøn Vækst-aftale, som de mener pålægger landbruget nye, store byrder i form af strenge miljøkrav.  

Men på pressemødet påpegede statsministeren, at Grøn Vækst også giver landbruget muligheder som energi-leverandører, samtidigt med at regeringen har liberaliseret landbrugsloven, så der skabes mulighed for, at ny, frisk kapital kan finde vej til landbruget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00