Erhvervsliv: Udskyd ikke vandplaner

VANDPLANER: Hvis vandplanerne bliver udskudt, vil det forringe danske virksomhedernes muligheder for at udvikle og eksportere miljøteknologi, advarer direktør i Dansk Miljøteknologi, Jørn Jespersen.
Anders Jerking
Det vil være kortsigtet og skadeligt for erhvervslivet at udsætte vandplanerne. Sådan lyder advarslen fra Jørn Jespersen, direktør i brancheforeningen Dansk Miljøteknologi.

I Altinget onsdag opfordrede en række jyske borgmestre til at udsætte vandplanerne af hensyn til beskæftigelsen i landbruget, men når miljøpolitikerne i dag, torsdag, har forespørgelsesdebat om netop vandplanerne, så opfordrer Jørn Jespersen politikerne til at huske på, at vandplanerne også har betydning for andre dele af erhvervslivet.

"Det handler ikke kun om beskæftigelse inden for landbruget. Det handler også om beskæftigelsen inden for en lang række erhvervsvirksomheder inden for miljøteknologien," siger han og påpeger, at vandplanerne også indebærer en meget stor opgave med at rense spildevand i byer og i det åbne land, renovere kloakker og lave klimatilpasning af byernes afløb.

"Det medfører store opgaver for en række virksomheder, men hvis ikke vi får de kompetencer i Danmark som nogle af de første, så får vi ikke muligheden for senere at eksportere den viden og teknologi. Så bliver vi sat bagud, og indsatsen for at skabe grøn vækst inden for teknologi bliver sat tilbage. Derfor vil det være kortsigtet at udsætte vandplanerne i sin helhed," siger han.

0:000:00