Kartoffelavlere får hjælp til pesticid-afgift

AFGIFTER: Miljøminister Ida Auken (SF) og fødevareminister Mette Gjerskov (S) lover at tage hensyn til de kartoffelproducenter, som bliver ramt af den nye pesticidafgift. Lovforslaget fremsættes i næste uge.
Foto: Colourbox

Regeringen har lyttet til erhvervet og fundet en løsning, som betyder, at ingen kartoffelmelsfabrikker kommer til at lukke på grund af den nye afgift.

Ida Auken
Miljøminister (SF)

Regeringens varslede lovforslag om stramninger af pesticidafgifterne har i den senere tid vagt bekymring hos Landbrug & Fødevarer. Landbruget frygter især, at afgiftsstramningen vil ramme producenterne af industrikartofler hårdt.

Miljøminister Ida Auken (SF) har holdt møde med landbruget og meddeler nu, at regeringen har lyttet til branchen og fundet en model, som regeringen mener, kan tilfredsstille alle.

"Regeringen har lyttet til erhvervet og fundet en løsning, som betyder, at ingen kartoffelmelsfabrikker kommer til at lukke på grund af den nye afgift. Samtidig skal vi passe bedre på drikkevandet, så forbruget af sprøjtemidler skal ned - og kartofler er en af de afgrøder, som oftest sprøjtes. Jeg er glad for, at avlerne nu får hjælp til at finde en grønnere vej," siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00