Aktør roser regeringens prioritering af miljøteknologi

MILJØTEKNOLOGI: Der er begejstring hos Dansk Miljøteknologi over udsigten til oprettelsen af et Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram. Men foreningen vil have programmet lovfæstet og håber på gradvist stigende bevillinger.
Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Dansk Miljøteknologi tager godt imod nyheden om, at regeringen i dens finanslovsforslag for 2012 har bevilget 50 mio. kr. til oprettelsen af et Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, som foreningen længe har efterspurgt.

"Det er et godt og stort skridt i den rigtige retning. Der er mange innovationsmuligheder inden for miljøområdet, som virksomhederne i forvejen arbejder med. At det offentlige med programmet nu forpligter sig til et partnerskab, gør, at der kommer endnu mere fart over feltet med hensyn til udviklingen af nye teknologier og skabelse af nye arbejdspladser og øget eksport," siger Jørn Jespersen, der er direktør i Dansk Miljøteknologi, som er brancheforening for landets miljøteknologiske virksomheder.

Skaber grønne arbejdspladser
Formålet med oprettelsen af programmet er ifølge Miljøministeriet at skabe grønne arbejdspladser via en styrket indsats i forbindelse med udvikling og demonstration af miljøteknologi.

Den ekstra bevilling skal således gøre Danmark til et grønt demonstrationsland, hvor det offentlige og private i fællesskab udvikler ny miljøteknologi, der baner vejen for øget eksport og nye jobs.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00