Brosbøl vil danne kemi-alliance i EU

KEMI: Kampen mod hormonforstyrrende stoffer i EU går så sløvt, at miljøminister Kirsten Brosbøl (S) vil samle en håndfuld ligesindede lande for at presse EU-Kommissionen. Forbrugerrådet advarer mod at lægge alle sine æg i EU-kurven, mens industrien frygter skrappe krav.
Foto: Claus Bjørn Larsen/Miljøministeriet
Hjalte T. H. Kragesteen

Selvom der nu lægges pres på, så kan der stadig gå lang tid, før der sker noget. Så vi mener, at man kunne lave aftaler med andre nordiske lande om de kriterier, som Danmark allerede har foreslået.

Claus Jørgensen
Miljø- og kemimedarbejder, Forbrugerrådet

EU-Kommissionen er fodslæbende i kampen mod hormonforstyrrende stoffer, mener miljøminister Kirsten Brosbøl, som vil danne en kemi-alliance. 

”Jeg vil nu forsøge at samle en gruppe af ligesindede lande, så vi kan øge presset på Kommissionen mellem rådsmøderne. Det er selvfølgelig vigtigt, at vi siger noget i de officielle sammenhænge, men der er også brug for, at vi i fællesskab gør noget mellem rådsmøderne,” siger Kirsten Brosbøl.

Det handler ifølge ministeren om, at landene udveklser erfaringer og i fællesskab arbejder aktivt på at påvirke den offenlige stemning i spørgsmålet, så presset på EU-kommissionen tager til. 

0:000:00