Debat

Danske Vandløb: KTC fodrer politikerne med propaganda

DEBAT: Embedsmændene i KTC kører politikerne ud på et sidespor og reducerer dem til en slags sagsbehandlere. Det skriver Jens Henrik Madsen fra Danske Vandløb og raser over en statsbetalt undergravning af demokratiet.

Jens Henrik Madsen er bestyrelsesmedlem i Danske Vandløb og forarget over den måde, KTC’s embedsmænd går til deres arbejde på. Foto: Steen Knarberg
Jens Henrik Madsen er bestyrelsesmedlem i Danske Vandløb og forarget over den måde, KTC’s embedsmænd går til deres arbejde på. Foto: Steen KnarbergFoto: Pressefoto
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jens Henrik Madsen
Bestyrelsesmedlem i Danske Vandløb

Egentlig troede jeg, at demokratiet foregår ved, at politikerne får ideerne, og embedsmændene fører dem ud i livet, men sådan foregår det ikke - i hvert fald ikke på miljøområdet.

De kommunaltekniske chefer har en privat forening, der hedder KTC. De blander sig meget ofte og meget enøjet i debatten. De er den mest slagkraftige grønne organisation i Danmark. 

Århuskonventionen siger, at borgerne skal høres i miljøsager. Men KTC har også formået at gøre sig høringsberettiget. Det er på trods af, at det ofte er kommunerne, der modtager høringssvarene. Men det er jo også rart at høre sig selv. 

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected].

Debatten er hul
Det blev efterhånden for meget for mig, og jeg skrev et debatindlæg om emnet på Altinget 15. december 2015. KTC’s modsvar kom så 6. januar 2016, hvor de skriver:

“Selvfølgelig skal vi give faglige vurderinger med en saglig belysning af pro og kontra. Embedsmænd har nærmest pligt til at bidrage med deres viden. Vi skal ude i kommunerne arbejde med konsekvenserne af den lovgivning, der vedtages på Christiansborg. Derfor er det helt naturligt, at vi som kommunal chefforening udtaler os om konsekvenserne af de forslag, politikere fremsætter.”

Det er enøjet propaganda, som bliver betalt af mine skattepenge, og som sætter politikerne ud på et sidespor til blot at være sagsbehandlere.

Jens Henrik Madsen
Bestyrelsesmedlem i Danske Vandløb

Endvidere bliver jeg klandret for at pege fingre ad en embedsmand, der udtaler sig om sin helt egen mening, eller som han kalder det: "Fup og Fakta om vandløb", som om vedkommende var den højeste videnskab på dette område.

Enøjet, skattebetalt propaganda
Men KTC giver ikke vurderinger af pro og kontra. Kun kontra. 

De har aldrig talt om afledning af vand - kun det modsatte. Så er det ikke længere vejledning, men politik.

Efterfølgende kan chefen gå hjem og lægge forslagene frem på den fyldige kommunale dagsorden: “Værsgo’ at spise.” 

Er det demokrati? 

Jeg mener, det er enøjet propaganda, som bliver betalt af mine skattepenge, og som sætter politikerne ud på et sidespor til blot at være sagsbehandlere.

Kører politikerne over
Hvem betaler kontingent til KTC? Hvem betaler løn for al den tid, der bliver brugt i KTC-regi? Er korrespondance internt i kommunerne med KTC mon undergivet aktindsigt?

KTC har udviklet sig fra at være en erfa-gruppe til at være en stat i staten uden for politikernes rækkevidde.

Som politikere kommer I til at sætte ind her, ellers bliver I kørt ned.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00