Danske Vandværker: Fracking er en rigtig dårlig idé

DEBAT: Det kan gøre uoprettelig skade, hvis der politisk gives lov til olieboring og fracking på Lolland-Falster, skriver Allan Weirup, direktør i Danske Vandværker.

Af Allan Weirup
Direktør i Danske Vandværker

I Danske Vandværker er vi stærkt bekymrede over, at energi-, forsynings- og klimaministeren vil give lov til olieboring og fracking på Lolland-Falster. Vi frygter, at grundvandet vil blive forurenet, for de kemikalier, der bruges ved fracking, trænger ned i grundvandet og kan gøre uoprettelig skade. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er fracking er en trussel mod vores grundvand.

Man bør trække nødbremsen
Det er det hollandske firma, Nail Ressources, som har søgt om tilladelse til at søge efter olie, og en redegørelse fra Energistyrelsen anbefaler energi-, forsynings- og klimaministeren at give tilladelsen.

Men den beslutning er vi ikke trygge ved, for ved fracking pumpes vand, sand og kemikalier ned i undergrunden for at øge trykket på olie og gas, og den metode er meget kontroversiel. Se blot på de mange problemer, den har bragt med sig i USA, hvor man jo har gjort det her i årevis.

Jeg håber, at både minister og udvalg vil trække i nødbremsen og få diskuteret sagen grundigt, for fracking er og bliver en rigtig dårlig ide.

 

 

 

Forrige artikel Landbrug & Fødevarer: Den danske økologi kræver langsigtede løsninger Landbrug & Fødevarer: Den danske økologi kræver langsigtede løsninger Næste artikel Alternativet: Ny teknologi kan sikre bæredygtig omstilling Alternativet: Ny teknologi kan sikre bæredygtig omstilling