DANVA: Farlige flourstoffer bør forbydes helt, så de ikke ender i vores drikkevand

Drikkevandet skal beskyttes mod de farlige PFAS-stoffer. Hverken på kort eller på lang sigt må de mange flourstoffer, der er giftige, mobile og unedbrydelige, kunne komme i drikkevandet og ud af vandhanen. Derfor skal indsatsen mod PFAS styrkes og stofferne forbydes, skriver Carl-Emil Larsen, direktør i DANVA, i dette indlæg.

Der bør stilles skrappere krav for at beskytte mennesker og miljø fra PFAS-stoffer, skriver Carl-Emil Larsen, bestyrelsesformand i DANVA. Arkivfoto fra et forurenet vandløb i Korsør.
Der bør stilles skrappere krav for at beskytte mennesker og miljø fra PFAS-stoffer, skriver Carl-Emil Larsen, bestyrelsesformand i DANVA. Arkivfoto fra et forurenet vandløb i Korsør.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Carl-Emil Larsen

Hvis vi skal sikre samfundet mod yderligere spredning af flourstoffer i miljøet og vandkredsløbet, foreslår DANVA at supplere og forstærke de indsatser, der allerede er igangsat af myndighederne.

PFAS-stofferne skal forbydes helt. Jo mere viden, vi får om flourstofferne, jo tydeligere bliver det, at der skal stilles skrappere krav for at beskytte mennesker og miljø.

I vores nabolande er der store problemer med PFAS-forureninger af drikkevandet. Selvom vi i Danmark henter alt drikkevandet dybt nede i undergrunden og ikke fra floder og søer, bør vi have øget beskyttelse mod PFAS.

0:000:00