Debat

Debatpanel gør status over regeringens miljøindsats

DEBAT: Det er nu snart et år siden, at Venstre overtog regeringsmagten. Et nyt hold af debattører gør status over, hvordan det er gået på miljøområdet. Mød panelet her.

Et nyt hold af debattører gør status over Eva Kjer Hansens og Esben Lunde Larsens indsats på miljøområdet. 
Et nyt hold af debattører gør status over Eva Kjer Hansens og Esben Lunde Larsens indsats på miljøområdet. Foto: Lars Helsinghof /Altinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Siden juni sidste år har Danmark haft to Venstre-ministre med ansvar for miljøet. Først Eva Kjer Hansen og dernæst Esben Lunde Larsen.

Og hvordan er det så gået?

Altinget: miljø har bedt et nyt hold af debattører om at gøre status for de to ministres indsats. Hvad har præget det første år? Hvad var "hot", og hvad var "not"?

Mød panelet her.

Ella Maria-Bisschop
Præsident for Danmarks Naturfredningsforening og formand for Danmarks Naturfond. Ella Maria Bisschop-Larsen er tidligere sekretariatsleder for MiljøForum Fyn, som er et miljønetværk for såvel offentlige som private virksomheder og myndigheder. Hun er uddannet cand. scient. i biologi fra Københavns Universitet.

Martin Merrild
Formand for Landbrug & Fødevarer. Martin Merrild er desuden formand for den fælleseuropæiske landbrugsorganisation, COPA. Han er oprindeligt uddannet landmand og blev i 1977 agrarøkonom og senere merkonom i finansiering.

Maria Reumert Gjerding (EL)
Miljø- og landbrugsordfører. Maria Reumert Gjerding har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier ved RUC.

Svend-Erik Andersen
Formand Danmarks Fiskeriforening. Svend-Erik Andersen er blandt andet medlem af bestyrelsen for den europæiske fiskeriorganisation EUROPECHE og en række danske bestyrelser og udvalg i og uden for Miljø- og Fødevareministeriet. Han er uddannet fiskeskipper.

Jakob Lamm Zeuthen
Miljøpolitisk chef I Dansk Erhverv. Jakob Lamm Zeuthen er ansvarlig for miljøindsatsen i Dansk Erhverv. Han sidder bl.a. i det danske Miljømærkenævn. 

Julie Koch
Kampagnechef for Greenpeace Danmark. Julie Koch kommer fra Red Barnet, hvor hun i fire år har været ansvarlig for programudvikling og organisationens arbejde med børnerettigheder, beskyttelse og uddannelse. Hun har en ph.d. i international udvikling og en master fra Cambridge University i England.

Brian Thomsen
Direktør i Dansk Akvakultur. Brian Thomsen er uddannet civilingeniør fra DTU og har en MBA fra Heriot-Watt University samt en HD-O fra Aarhus BSS.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00