DMU-forsker: Ensidigt DR-program om slam

NYHED: En af DMU's største kapaciteter på spildevandsslam kalder DR-indslag meget ensidigt. DTU-forsker er enig - dokumentation for slammets farlighed eksisterer ikke.
Eksperter mener, at DR1's tv-avis i søndags overdrev risikoen ved at sprede spildevandsslam på marker.
Eksperter mener, at DR1's tv-avis i søndags overdrev risikoen ved at sprede spildevandsslam på marker.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

For at eventuelle rester af medicin eller andre stoffer skal lande hos mennesker, skal de sive ned til vores grundvand eller fra markerne optages i en plante, som så skal spises af en gris, som så skal spises af et menneske. Derved taler vi jo om en ufattelig stor fortyndingsfaktor af stoffer, som lægeordineres i ren form.

John Jensen
DMU

Der forelå ingen dokumentation for, at det er et miljømæssigt problem at sprede spildevandsslam på markerne. De gavnlige miljøeffekter ved at sprede spillevandsslam på markerne blev fortiet.

Sådan lyder det fra eksperter, grønne organisationer og landbruget, som er stærkt kritiske over for vinklingen i et indslag i 21-Søndag på DR1, der blev sendt i weekenden.

John Jensen fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) har beskæftiget sig med miljøproblemstillinger ved spildevandsslam i mere end et årti. Han mener, at DMU's seneste rapport om medicinrester i miljøet fejlagtigt blev brugt i indslaget til at pege på risikoen ved at sprede slam på markerne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00