DR åbner klima-hjemmeside

DR.DK: Selv om dagbladene hyler og skriger, fortsætter Danmarks Radio sin fremmarch på internettet - nu med niche-site om klima.
Rasmus Nielsen

Hvad er CO2? Hvor kommer varmen fra? Og hvilke kyster er hårdest ramt af stigende vandstand? Det er blot nogle af de spørgsmål, som DR's nye klimaguide på www.dr.dk/klima giver svar på.

DR-initiativet kommer dagen efter, at den private netavis Altinget åbnede en netavis om de politiske sider af netop klimaet, Altinget | Energi & Klima.

Dagbladene har tidligere stillet sig kritiske over for, at Danmarks Radio åbner specialsites på internettet, som dagbladene ellers håbede kunne blive deres marked, efterhånden som papiret dør ud på mediemarkedet.

Men DR vokser videre: 

"Klimaguiden samler alt, hvad DR har skrevet om klimaet i ind- og udland, i takt med at klimatopmødet i København til december nærmer sig. Samtidig giver guiden gode råd til, hvordan danskerne kan spare på CO2en," skriver DR i en pressemeddelelse. 

"I stedet for at brugeren skal besøge flere forskellige websider for at lære mere om CO2-udslip og klimaproblemer, har vi samlet det hele på ét sted. Forsiden er indgangen til et hav af artikler, men også videoindhold og forskellige interaktive elementer," siger Anja Lundberg Andersen fra DR Aktualitet, der er projektleder på den nye klimaguide, i pressemeddelelsen. 

Tv-indslag
I forbindelse med den nye guide er der blevet produceret 20 net-tv-indslag med DR's meteorolog Jesper Theilgaard.

Han tegner og fortæller blandt andet om drivhuseffekt og temperaturstigninger. Men selvom det er et seriøst emne, skal klimaguiden ikke belære de besøgende på sitet, forklarer Anja Lundberg:

"Vi vil gerne oplyse om, hvad der sker med klimaet i disse år. Sitet er ikke ment som en løftet pegefinger, men er en samling af forskellige informationer og fakta om klimaet. Der er både noget for dem, der vil have de hurtige nyheder og dem, der ønsker at gå mere i dybden," siger hun.

DR spil
Udover tv-indslag med meteorologen, er spillet KlimaSuper også nyproduceret til siden. Her kan brugeren beregne, hvor meget CO2, der bliver udledt, når dagens indkøb skal i kurven.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00