DTU-professor kritiserer drikkevandskontrol

Kontrollen af drikkevandet i vandværkerne er mangelfuld, mener professor Erik Arvin. Branchen protesterer: Det ved han intet om.
Både DANVA og foreningen for de små vandværker (FVD)afviser, at der er brug for mere kontrol af drikkevandet.
Både DANVA og foreningen for de små vandværker (FVD)afviser, at der er brug for mere kontrol af drikkevandet.
Natali Braagaard

Ikke alle, men mange vandværker foretager udover de lovpligtige kontroller hele tiden egenkontroller af vandet, men de analyser bliver ikke offentliggjort, så det ved han intet om.

Solveg Nilsson
Landsformand for FVD

Der er ikke statistisk belæg for at vide, at det danske drikkevand er så godt, som vi tror, for der bliver ikke taget nok prøver. Det er kernen i et debatoplæg fra Erik Arvin, professor på Institut for Miljø & Ressourcer ved DTU. Men det afviser foreningen for de små vandværker, FVD:

"Ikke alle men mange vandværker foretager udover de lovpligtige kontroller hele tiden egenkontroller af vandet, men de analyser bliver ikke offentliggjort, så det ved han intet om," siger Solveg Nilsson, der er landsformand for FVD.

FVD: Det vil altid være øjebliksbilleder
Hun påpeger, at fordi det kun er lovpligtigt at tage en til to prøver om året afhængigt af værkets størrelse, tager enhver ansvarlig bestyrelse flere prøver. Også selvom det uansat antallet af kontroller altid kun vil være et øjebliksbillede af bakterieindholdet i vandet:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00