Efter møder med soja-aktører: Mogens Jensen håber på handlingsplaner "meget snart"

PRES: Fødevareministeren forventer, at brancher med stor sojaimport nu selv fremlægger ambitiøse planer for at sikre ansvarlig og afskovningsfri import af soja. "Ellers vil jeg vende hver sten, jeg kan," forsikrer Mogens Jensen.

Fødevareminister Mogens Jensen har holdt møder med blandt andre foderstofbranchen og forventer nu snart at se deres planer for mere bæredygtig import af soja.<br>
Fødevareminister Mogens Jensen har holdt møder med blandt andre foderstofbranchen og forventer nu snart at se deres planer for mere bæredygtig import af soja.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er jo rigtigt, at jeg signalerer til virksomhederne, at det her er noget, de selv kan klare og håndtere, uden at vi sådan set behøver politisk at regulere området, men det kræver, at de har viljen til at gøre det og lægger de her ambitiøse handlingsplaner frem.

Mogens Jensen (S)
Fødevareminister

Jeg vil selvfølgelig i den handlingsplan se på, om virksomhederne gør nok, og ellers vil jeg vende hver sten, jeg kan, for at yderligere skabe rammer for, at det kommer til at ske.

Mogens Jensen (S)
Fødevareminister

Fødevareministeren synes at give aktører inden for foderstofbranchen, fjerkræbranchen og svinebranchen et tilbud, som de ikke kan sige nej til.

Læg ambitiøse handlingsplaner frem for import af ansvarlig og afskovningsfri soja inden efteråret, eller Mogens Jensen (S) vil “vende hver en sten” for at sikre, at Danmark i fremtiden anvender 100 procent afskovningsfri og bæredygtig soja.

Meldingen kommer, efter at Mogens Jensen har haft møde med flere centrale aktører inden for import af soja. Og ministeren er da også fortrøstningsfuld.

0:000:00