EL-profil vil være natur-præsident

NAVNE: Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding stiller op som præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Hun er klar til at forlade Folketinget.

Når Danmarks Naturfredningsforening til april skal vælge ny præsident, bliver det med en yderst profileret person på stemmesedlen.

Enhedslistens markante miljø- og klimaordfører, Maria Reumert Gjerding, skiver på Facebook, at hun er kandidat til foreningens øverste post.

”Den 7. april er der valg til posten som præsident i Danmarks Naturfredningsforening, og jeg har besluttet mig for at stille op,” skriver hun.

Det fremgår også, at hun bliver bakket op af den siddende præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen.

”Det har været vigtigt for min beslutning, at jeg i løbet af den seneste tid af gode folk i og omkring Danmarks Naturfredningsforening er blevet opfordret til at kandidere til præsidentposten. Ligesom det er helt afgørende for mig, at den nuværende præsident Ella Maria Bisschop-Larsen bakker mig op,” skriver Maria Reumert Gjerding.

Brænder for det grønne
Hvis hun bliver valgt til ny præsident, betyder det samtidig farvel til Folketinget. Maria Reumert Gjerding har siddet i Folketinget for Enhedslisten siden valget i 2015, hvor hun har haft ansvaret for partiets grønne områder.

”De fleste, der har fulgt mig og mit politiske arbejde, ved, at jeg brænder for naturen, miljøet og klimaet helt ind i hjertet. Det har været min drivkraft hele mit liv,” skriver Maria Reumert Gjerding og fortsætter:

”Det har været min drivkraft ind i politik, og det er den samme drivkraft, der nu får mig til at gribe efter muligheden for at stå i spidsen for vores største og stærkeste natur- og miljøorganisation og kæmpe for naturen i en bred, folkelig bevægelse med 130.000 medlemmer.”

Det grønne engagement stammer i øvrigt helt tilbage fra barndommen, hvor Maria Reumert Gjerding tegnede dødningehoveder på mælkekartonen, hvis den ikke var økologisk.

Det kan du læse mere om i dette portræt fra foråret 2017.

 

Forrige artikel Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge Næste artikel ”Jeg vil række bredt ud til alle, der vil være med til at kæmpe for naturen” ”Jeg vil række bredt ud til alle, der vil være med til at kæmpe for naturen”