Ellemann om luftudspil: Danskernes pengepung skal ikke belastes mere end nødvendigt

INTERVIEW: Regeringen vil give danskerne penge for at skrotte dieselbiler og brændeovne – ikke sætte ind med forbud og afgifter. Bil- og brændeovnsejere skal have hverdagen og økonomien til at hænge sammen, siger Jakob Ellemann-Jensen (V).

Jakob Ellemann-Jensen var en af seks ministre, der tirsdag præsenterede regeringens luft- og klimaudspil for pressen (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix).<br>
Jakob Ellemann-Jensen var en af seks ministre, der tirsdag præsenterede regeringens luft- og klimaudspil for pressen (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix).
Anders RedderHjalte T. H. Kragesteen

Der er nogle mennesker, som har brug for at få deres hverdag til at hænge sammen. Og dem vil vi ikke genere mere end højst nødvendigt.

Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister

Det har været længe undervejs, regeringens klima- og luftudspil.

Allerede ved udnævnelsen af Jakob Ellemann-Jensen (V) som miljø- og fødevareminister i maj sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at et opgør mod ”røg, støj og møg i byerne” var på vej. 

Et mantra, som Ellemann-Jensen gang på gang har gentaget og udpeget som en af sine absolutte topprioriteter som minister. Tirsdag offentliggjorde regeringen så sit udspil. 38 tiltag, hvoraf flere har til hensigt at nedbringe luftforureningen fra både trafik, landbrug og brændeovne.

0:000:00