Energiforskere i krig om biobrændstof

NYHED: "Jeg gider ikke spilde mit liv på idioter". Sådan siger anerkendt DTU-professor, der føler sig forfulgt af danske energiforskere.
DTU-professor Birgitte Ahring er træt af, at mange energiforskere taler for fortsat at bruge landbrugets halm i kraftværkerne.
DTU-professor Birgitte Ahring er træt af, at mange energiforskere taler for fortsat at bruge landbrugets halm i kraftværkerne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Om Birgitte Ahring

  • Professor på DTU på Bio-centrum
  • Har modtaget en række priser for sit udviklingsarbejde med bioethanol. 
  • Er en af verdens førende forskere på området for bioethanol.

Hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen står følgende selskaber opført under Birgitte Ahring:

  • Biogasol ApS
  • BIOGASOL IPR ApS
  • Biocontractors (A/S)

Biogasol skal skabe en forretning ud af bioethanolproduktion.

Biocontractors ejer flere biobrændstofpatenter.

Forstokkethed, had til biobrændstof og en livsvarig forelskelse i de danske kul og halmkraftværker. Det er ifølge Birgitte Ahring årsagen til, at Altinget har kunnet citere en række energieksperter for at mene, at biobrændstof bliver omtalt ukritisk i medierne.

Den mest forstokkede er ifølge Birgitte Ahring Henrik Wenzel, der - ligesom hende selv - var fra DTU, indtil han i denne uge skiftede arbejdsplads til Syddansk Universitet. Han er ekspert i miljøanalyser af energisystemer.

"Sammen med sine studerende er han ude i et sandt korstog mod biobrændstof," siger Birgitte Ahring, der er den mest brugte kilde i artikler om bioethanol (læs dagens anden artikel).

Kritiker: Anden generation er heller ikke grøn
Henrik Wenzel og en række DTU-studerende har lavet undersøgelser, der konkluderer, at det giver en større CO2-besparelse at bruge halm til kraftværkerne:

0:000:00