Esben Lunde sender flere penge til urørt skov

SKOV: Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil bruge 10 millioner kroner ekstra på urørt skov på private arealer. Der er et kæmpe potentiale, mener ministeren.

Foto: /ritzau/Peter Klint
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg er glad for, at de private lodsejere har taget så godt imod vores initiativ, og at vi nu kan supplere indsatsen i de statslige skove med endnu mere urørt skov på private arealer.

Mette Abildgaard (K)
Miljøordfører

10 millioner kroner.

Det har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) valgt at tilføre som ekstra midler til udlægning af urørt skov hos private lodsejere.

Dermed fordobles puljen for 2017 fra 10 til 20 millioner. I alt forventer regeringen, at der i 2017 indgås aftaler om urørt skov på i alt 250 hektar.

Dokumentation

Fakta om puljen til urørt skov

Tilskud ydes til at ophøre skovdrift på skovarealer med et højt naturindhold eller arealer med potentiale for et højt naturindhold. En aftale om urørt skov er varig, og ejeren kompenseres for, at der ikke må være nogen skovdrift, der understøtter en træproduktion på arealet.

Ved tilsagn om privat urørt skov forpligter ejeren sig desuden til, at der ikke må:

  • udsættes eller foretages fodring af vildt på tilsagnsarealet
  • fældes eller skades træer eller fjernes dødt ved
  • anvendes gødning, kemisk bekæmpelse eller kalkning på arealet
  • ske forstyrrelser af jordbunden med redskaber herunder jordbearbejdning, terrænændringer eller kørsel med maskiner
  • anlægges nye grøfter eller dræn, og at eksisterende grøfter ikke længere oprenses med mindre det vil have en væsentlig uhensigtsmæssig indflydelse på afvandingen af naboarealer, som ikke kan afhjælpes på anden rimelig vis.

Kilde: Miljø- og Fødevareminsiteriet


0:000:00