Esben Lunde på samråd: Hjarnø Havbrug er et grelt eksempel

SAMRÅD: Miljø- og fødevareministeren deler ordføreres dybe forundring over en dybt mangelfuld sagsbehandling af Hjarnø Havbrug, der har opdrættet sølvlaks uden de rette tilladelser. Esben Lunde Larsen vil nu undersøge alle akvakulturvirksomheder.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil nu undersøge, om andre akvakulturvirksomheder også kan have opdrættet fisk uden de fornødne tilladelser. 
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil nu undersøge, om andre akvakulturvirksomheder også kan have opdrættet fisk uden de fornødne tilladelser. Foto: Kim Vadskær/Pressefoto
Sine Riis Lund

Jeg synes ikke, det er betryggende, at man udvider området parallelt med, at vi får sådan en sag, der viser, at reguleringen er så voldsomt mangelfuld, som denne her sag nok trods alt viser.

Christian Rabjerg Madsen
Miljøordfører, Socialdemokratiet

Det her synes jeg selv lidt er et eksempel på, hvordan ting absolut ikke skal være.

Esben Lunde Larsen (V)
Miljø- og fødevareordfører

Hvordan kan det lade sig gøre, at et havbrug i Danmark kan opdrætte sølvlaks uden de rette tilladelser?

I sagen om Hjarnø Havbrug er det en kombination af en virksomhed, der i bedste fald fortier oplysninger, en kommune med et mildt sagt utilstrækkeligt tilsyn og statslige styrelser, der tilsyneladende har begået fejl på fejl.

“Når man graver sig ned i denne her sag, må man nok beklageligvis konstatere, at reguleringen af det konkrete havbrug har været stærkt mangelfuld, tilfældig og præget af al for mange fejl,” som Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen indledningsvist konstaterede, da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) onsdag var indkaldt i samråd om Hjarnø Havbrug.

0:000:00