EU-Parlamentet griller kommissær om hormonforstyrrende stoffer

NØL: EU's folkevalgte er utilfredse med, at Kommissionen ikke har sørget for at foreslå kriterier for hormonforstyrrende stoffer.

Vytenis
Andriukaitis nævnte selv som noget af det første, at han kun har været kommissær i godt fire måneder. Arkivfoto.
Vytenis Andriukaitis nævnte selv som noget af det første, at han kun har været kommissær i godt fire måneder. Arkivfoto.Foto: Europa-Parlamentet
Kasper Kaasgaard

Vi bliver nødt til at indtænke forsigtighedsprincippet og i det mindste starte med at fjerne de stoffer fra vores hverdagsprodukter, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Christel Schaldemose (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

STRASBOURG: På trods af, at Europa-Parlamentet i marts 2013 opfordrede EU-Kommissionen til at komme med kriterier til at identificere og kategorisere hormonforstyrrende stoffer, såkaldte EDC'er (endocrine disruptive compounds), er det endnu ikke sket.

Det er parlamentarikerne ikke tilfredse med, og derfor havde de mandag indkaldt EU's kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Vytenis Andriukaitis, til at forsvare Kommissionens manglende indsats.

”For hver dag, Kommissionen undlader at gribe ind over for det kemi-kaos, som hersker, koster det på borgernes sundhed. Og det er særligt vores børn, som er udsatte. Det koster også for miljø, og så koster det rigtig mange penge. Det er komplet uacceptabelt,” sagde danske Christel Schaldemose (S), der var blandt de MEP'ere, som talte til kommissæren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00