Facebook-gruppe modtager pris for deres kamp for vandløb

HÆDER: Facebook-gruppen "Bevar de forhadte vandløb" har siden 2015 arbejdet for at beskytte de små vandløb. Nu hædres de med Danmarks Sportsfiskerforbunds Natur- og Miljøpris.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Facebook-gruppen ”Bevar de forhadte vandløb” modtog 10. marts Danmarks Sportsfiskerforbunds Natur- og Miljøpris på 10.000 kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

I efteråret 2015 erklærede daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, at ”de forhadte vandløb” skulle tages ud af vandområdeplanerne.

I protest mod ministerens udtalelse startede lystfiskerne Frederik Lorentzen og Daniel D. Holm en Facebook-gruppe, der skulle forhindre, at 10.000 kilometer små vandløb blev taget ud af vandområdeplanerne for 2015-2021.

Ministerens planer bragte de danske lystfiskere og naturelskeres sind i kog, og knap to måneder havde gruppen 12.000 medlemmer.

Fik afgørende betydning
Af pressemeddelelsen fremgår det, at gruppen i slutningen af 2015 fik en afgørende betydning for, at det i første omgang lykkedes at forhindre regeringens planer om at tage de små vandløb ud af vandområdeplanerne. Det arbejde hædres de nu for.

Gruppen modtager desuden prisen, fordi de har formået at få både politiske meningsdannere og almindelige danskere til at interessere sig for natur- og miljøpolitik – og i særdeleshed for beskyttelsen af de små vandløbs naturværdier.

Prisen blev overrakt ved Danmarks Sportsfiskerforbunds kongres 10. marts, hvor flere af Facebook-gruppens administratorer var repræsenteret.

Selv mener de, at de med Facebook-gruppen har ramt en nerve, og at de kan gøre ting, som Danmarks Sportsfiskerforbund, Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet ikke kan tillade sig.

"Vi sætter fagligheden og den gode tone højt, men vi kan også tillade os at være den frække hund og agere hurtigere,” siger Torben Meldgaard, der er en af gruppens administratorer.

Facebook-gruppen ”Bevar de forhadte vandløb” har i dag 15.000 medlemmer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00