Flere havbrug mangler tilladelse: Ellemann sætter Kammeradvokaten på sagen

TILLADELSER: En række havbrug har ikke haft de nødvendige tilladelser, viser en undersøgelse fra Miljø- og Fødevareministeriet. Kammeradvokaten bliver sat på sagen.

Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Hjarnø Havbrug er ikke en enlig svale.
 
En undersøgelse fra Miljø- og Fødevareministeriet viser nu, at en række havbrug har opdrættet fisk uden at have de nødvendige tilladelser.
 
”Det er uacceptabelt, at flere havbrug ikke har haft de fornødne tilladelser. Samtidig kunne man godt have ønsket sig, at myndighederne havde haft en bedre sagsbehandling på området, så vi kunne have undgået den nuværende situation,” siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.
 
Ministeren vil have ”ryddet op hurtigst muligt”, og derfor bliver Kammeradvokaten sat på sagen.
 
”De vil gennemgå hvert enkelt havbrugs placeringstilladelse, så vi kan få et komplet overblik over sagernes status og den hidtidige sagsbehandling af placeringstilladelser. Det er nødvendigt at få disse forhold klarlagt, førend Miljøstyrelsen kan få styr på området,” siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.
 
Undersøgelsen blev sat i gang, efter at det kom frem, at Hjarnø Havbrug uden tilladelse har opdrættet sølvlaks. Sølvlaks er ikke en hjemmehørende art.

0:000:00