FSK: Giv kystfiskere deres egne fiskekvoter

LUKNINGSTRUET: Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) er kommet med et nyt kvoteforslag, der blandt andet skal sikre, at kystfiskere får deres egne fiskekvoter uden om det eksisterende kvotesystem.

Målsætningen for FSK er, at 30 procent af de vigtige kystfiskearter, som torsk, tunge og rødspætte, skal fanges af det skånsomme kystfiskeri.
Målsætningen for FSK er, at 30 procent af de vigtige kystfiskearter, som torsk, tunge og rødspætte, skal fanges af det skånsomme kystfiskeri.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund
Fakta
Om FSK
  • Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) er en fiskeriforening for de fiskere, der fisker med skånsomme redskaber som garn, snurrevod, tejner og kroge.

Det danske kystfiskeri er i dag blot en skygge af sig selv, og det er politikerne nødt til at reagere på, hvis erhvervet skal have en fremtid. Sådan lyder det fra Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK), der nu kommer med et nyt kvoteforslag.

Foreningen har to konkrete forslag, som overordnet går ud på, at kystfiskerne får deres egne fiskekvoter uden om det eksisterende kvotesystem, samt undgår at kystfiskerkvoterne købes op af store rederier og samles på store fartøjer. 

”Vi kystfiskere kan levere fisk, der er friskfanget og af allerhøjeste kvalitet. Samtidig er den måde vi fisker på skånsom overfor havets natur og dyreliv. Vi gør rigtig mange ting selv - for at holde vores fiskeri i live, men der er brug for et politisk indgreb nu for at fremtidssikre vores fiskeri," siger garnfisker og næstformand i FSK, Søren Jacobsen, i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00