Gjerding og eksperter: Manglende naturmål er ”utroligt bekymrende”

NATURMÅL: Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) får hård kritik for at droppe naturmålene. Trods års tilløb har regeringen ingen plan for at vende biodiversitetskrisen, lyder det fra eksperter og grønne organisationer.

Maria Reumert Gjerding kritiserer regeringen for at droppe naturmålene, der ellers var en del af regeringsgrundlaget fra 2016. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix).
Maria Reumert Gjerding kritiserer regeringen for at droppe naturmålene, der ellers var en del af regeringsgrundlaget fra 2016. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix).
Anders Redder

Hvis jeg kender Finansministeriet, har de vurderet, at mere vild natur i Danmark er rigtig, rigtig dyrt. Det er utroligt bekymrende.

Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening

Det vækker dybe panderynker, at regeringen og Jakob Ellemann-Jensen trods flere års tilløb har droppet at fastlægge de ”ambitiøse naturmål”, der ellers blev lovet i regeringsgrundlaget.

Sådan lyder det fra flere eksperter og grønne organisationer.

De kritiserer, at regeringen kort inden folketingsvalget har vendt ryggen til naturmålene.

Dokumentation

Fakta − Det ville regeringen med naturmålene

"Ambitiøse naturmål

Regeringen vil i forlængelse af EU’s biodiversitetsstrategi formulere en række ambiti­oner på naturområdet frem mod henholdsvis 2020 og 2030. Ambitionerne skal udgøre pejlemærker for regeringens naturpolitik og indsatsen i kommuner og regioner. Det kan f.eks. være en særlig indsats for beskyttelse af ferske enge eller overdrev. De kon­krete mål vil blive formuleret på baggrund af et arbejde, der skal kortlægge behovet på naturområdet."

- Kilde: Regeringsgrundlaget fra 2016.


0:000:00