Grøn bekymring for EU's miljøkurs

EU: Udsigten til en malteser på posten som miljøkommissær og den kurs, Jean-Claude Juncker har lagt for miljøpolitikken, tyder på en nedprioritering af det grønne, lyder det fra Greenpeace og SF. DI opfordrer til at slå koldt vand i blodet.

SF og Greenpeace er bekymrede for EU's miljøpolitik.<br>
SF og Greenpeace er bekymrede for EU's miljøpolitik.
Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er altid fornuftigt at se på, om reglerne matcher virkeligheden. Lovgivningen udvikler sig løbende, og nogle gange er der behov for, at man ser sig lidt tilbage. En stor del af lovgivningen er blevet til for rigtig mange år siden.

Karin Klitgaard
Miljøpolitisk chef

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for den kurs, den nye EU-Kommission lægger op til på miljøområdet.

"Jeg synes, det ligner en joke. Jeg stemte faktisk på Juncker, og jeg troede, at han kunne noget. Men det ser rigtigt svagt ud," siger medlem af Europa-Parlementets miljøudvalg Margrete Auken (SF).

Hun fortæller, at hun er bekymret af flere grunde, men at det hovedsageligt er den jobbeskrivelse til den nye kommissær, Kommissionsformand Jean-Claude Juncker har formuleret. I brevet til den kommende miljøkommissær, malteseren Karmenu Vella, fremgår det blandt andet, at han skal se på, om den nuværende miljølovgivning lever op til hensigterne, og mere specifikt bliver der peget på, at fugle- og habitatsdirektivet skal evalueres og muligvis lægges sammen til en mere moderne lovgivning (læs Junckers brev her).

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00