Debat

Juncker skal nok få reglerne til at fungere

DEBAT: De grønne organisationer bør slå koldt vand i blodet omkring den nye kommission og miljøkommissærs arbejde. Arbejdet med at sikre en bedre miljølovgivning skal nok fortsætte, skriver miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv, Jakob Lamm Zeuthen.

En ensartet implementering af miljøhandlingsprogrammet vil øge miljøbeskyttelsen og skabe arbejdspladser. Det mener Jakob Lamm Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv.
En ensartet implementering af miljøhandlingsprogrammet vil øge miljøbeskyttelsen og skabe arbejdspladser. Det mener Jakob Lamm Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv.Foto: Dansk Erhverv
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jakob Lamm Zeuthen
Miljøpolitisk chef, Dansk Erhverv

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til: [email protected]

Jean-Claude Juncker har dårligt nok nået at færdiggøre udmeldingen om, at den eksisterende miljølovgivning skal fungere bedre, før en række aktører er ude og klandre ham for at nedprioritere det grønne. Forurening er mere end nogensinde blevet et grænseoverskridende problem, og derfor er det afgørende, at den mest effektive løsning findes og implementeres.

Opbakning til Juncker og Vella
Men netop problemets omfang og behovet for større effektivitet, tror vi, at Jean-Claude Juncker og den nyvalgte miljøkommissær, Karmenu Vella, udmærket godt er klar over. Den nye miljøkommissær vil nok derfor fortsætte arbejdet med at sikre en bedre miljølovgivning ved at få en mere ensartet implementering i alle medlemslande. Det arbejde støtter Dansk Erhverv, og vi tror på, at en samlet og effektiv indsats i hele EU er nødvendig for at få løftet miljøbeskyttelsen opad i Europa.

En væsentlig forudsætning for, at EU’s miljølovgivning fungerer, er, at den ikke på sigt koster erhvervslivet konkurrenceevne via ringe implementering på tværs af Europa, men tværtimod er med til at f.eks. understøtte varernes frie bevægelighed, bidrage med færre byrder og skabe arbejdspladser.

En væsentlig forudsætning for, at EU’s miljølovgivning fungerer, er, at den ikke på sigt koster erhvervslivet konkurrenceevne via ringe implementering på tværs af Europa

Jakob Lamm Zeuthen
Miljøpolitisk chef, Dansk Erhverv

Miljøarbejdet fortsætter
Det kan godt være, at Juncker ikke nævner det 7. miljøhandlingsprogram specifikt. Ikke desto mindre ligger det i kortene, for det er alt andet lige mest logisk, at den nye miljøkommissær vil fortsætte arbejdet med handlingsprogrammets arbejde, som netop skal skabe en mere effektiv miljølovgivning. En ensartet implementering hæver underlæggeren og øger miljøbeskyttelsen effektivt, samtidig med at der kan skabes arbejdspladser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00