K-profil om muligt skovbyggeri: Den mest naturfjendske regering længe

KRITIK: Regeringens flirten med mere byggeri i skovene falder ikke i god jord hos den konservative folketingskandidat Nikolaj Bøgh.

Det vækker voldsom vrede i det konservative bagland, at regeringen lægger op til at lempe skovloven.

”Den nuværende regering er desværre den mest naturfjendske, vi har haft i mange, mange år. Alt skal åbenbart prøves af for at gøre det lettere at tjene penge på vores naturværdier, nu også ved at forsøge at slække på lovgivningen og gøre det lettere at bygge i skovene og udnytte dem til alskens kommercielle aktiviteter," skriver Nikolaj Bøgh (K), folketingskandidat og byrådsmedlem i Frederiksberg Kommune, på sin Facebook-profil.

Meldingen kommer, efter Altinget onsdag kunne berette, at regeringen har planer om at lempe skovloven, og at embedsværket har lavet et idékatalog med mulige initiativer. Der peges blandt på riverrafting, skovbørnehaver, flere jagthytter og arbejdsskure samt bedre mulighed for byudvikling.

Vigtigt med central styring
Ifølge Nikolaj Bøgh vil en lempelse af mulighederne for kommunal byudvikling i skovene ende med at tage overhånd:

”Dropper vi den centrale styring, så bliver konsekvenserne uoverskuelige for vores natur. Så vil kommunerne begynde at konkurrere om at tiltrække investeringer i naturområderne, hvilket man bestemt ikke kan fortænke dem i, da mange er pressede på økonomien,” skriver han i kommentarsporet.

Han påpeger samtidig, at det netop er den centrale, fastsatte regulering af naturværdierne, der adskiller Danmarks natur fra andre landes.

På Christiansborg er Konservative enige i, at regeringen ikke har været så grøn, som man havde ønsket. Partiet vil dog først tage endelig stilling til skov-spørgsmålet, når regeringen har præsenteret sit forslag til februar.

”Vi har før trukket regeringen i en grønnere retning, og det er selvfølgelig også ambitionen, når det kommer til vores skove,” skriver Mette Abildgaard i en sms til Altinget.

Forrige artikel Regeringen flirter med mere byggeri i skovene Regeringen flirter med mere byggeri i skovene Næste artikel Skovbyggeri skaber dybe panderynker i rød blok Skovbyggeri skaber dybe panderynker i rød blok