KL vil fremme kommuners klimaindsats

NYHED: Kommunerne har en nøglerolle i den danske klimaindsats, siger en energi-ekspert, der skal være oplægsholder til KL's første netværksmøde om klimaudfordringerne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Derfor er det også vigtigt, man nationalt stiller midler til rådighed, så kommuner evt. i samarbejde med virksomheder eller universiteter kan lave demonstrationsanlæg. Her kan politikere og fagfolk fra andre kommuner hente gode råd og inspiration, hvis de selv skal kaste sig over samme projekt.

Henning Ørsted Pedersen
EA-Energianalyse
Fakta

Kommunernes klimanetværk

  • 1. møde 7. december - datoer for de tre næste fastsættes senere. 
  • Første del af hvert møde er åbent for andre ud over de kommunale medarbejdere. Her er virksomheder og rådgivere inden for energisektoren inviteret. Her vil samtidig være et til to faglige indlæg og derefter er der fælles netværksfrokost.
  • Den anden halvdel af netværksdagen er fokus alene rettet mod kommunerne. Her sætter kommunerne i netværket dagsordenen og beslutter, hvad der skal diskuteres.
  • Netværket mødes på skift hos forskellige værtskommuner, som indleder dagen med at fortælle om de tiltag, som kommunen har sat i søen.
  • Når kommunen er tilmeldt netværket, kan den frit tilmelde medarbejdere til det elektroniske klimanetværk.

Hvordan skal kommunerne bidrage til, at Danmark når de ambitiøse klimamål med stramme kommunale budgetter?

Det spørgsmål vil sikkert blive diskuteret, når KL d. 7. december indbyder til det første af fire klimanetværksnetværksmøder, hvor miljøminister Connie Hedegaard (K) og formanden for KL's miljøudvalg, Bjørn Dahl (V), vil give deres bud på kommunernes rolle i Danmarks klimaindsats.

Kommunerne har gjort det før
Energirådgiver Helge Ørsted Pedersen, partner i Ea Energianalyse, skal også holde oplæg på det første netværksmøde.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00