Klimatilpasning flyttet til Miljøministeriet

SKYBRUD: Ida Auken kommer til at stå i spidsen for klimatilpasning, efter at det er blevet flyttet fra Klima- og Energiministeriet til Miljøministeriet.
Ansvaret for at håndtere fremtidens skybrud flyttes til Miljøministeriet.
Ansvaret for at håndtere fremtidens skybrud flyttes til Miljøministeriet.Foto: colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

En af de vigtigste opgaver er at få styr på klimatilpasningen. Vi skal finde ud af, hvad vi skal gøre med de voldsomme regnskyl, der rammer os, og om vi kan gøre det på en mere intelligent måde.

Ida Auken
Miljøminister (SF)

Ansvaret for klimatilpasning er i forbindelse med regeringsskiftet flyttet til Miljøministeriet. Det var ellers tidligere klima- og energiministerens opgave, men nu får den nyudnævnte miljøminister, Ida Auken (SF), altså ansvaret for tværgående koordinering af aktiviteter vedrørende klimatilpasning.

Det passer som fod i hose med den nye ministers meldinger ved ministeroverdragelsen mandag, hvor hun lagde vægt på netop klimatilpasning.

"En af de vigtigste opgaver er at få styr på klimatilpasningen. Vi skal finde ud af, hvad vi skal gøre med de voldsomme regnskyl, der rammer os, og om vi kan gøre det på en mere intelligent måde," sagde Ida Auken, der gennem de senere år har skubbet på den dagsorden ved at kalde både den tidligere miljøminister og klima- og energiminister i adskillige samråd om emnet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00