Kommissionen: Roundup-kompromis har lange udsigter

SIDSTE UDKALD: EU’s parlamentarikere har stemt for at tage Roundup fra havefolket, mens EU-Kommissionen stadig er i gang med at undersøge, om der overhovedet kan findes et flertal for at forlænge godkendelsen af verdens mest udbredte ukrudtsbekæmper, glyphosat.

BRUXELLES: Onsdag stemte Europa-Parlamentet for at forbyde det omstridte sprøjtemiddel glyphosat til privatbrug og i offentlige parker samt at forkorte godkendelsesperioden til syv år i stedet for de 15 år, som EU-Kommissionen hidtil har foreslået.

Men Kommissionen vil ikke forpligte sig på at bære de folkevalgtes ønsker med over i de forhandlinger, den lige nu har med de 28 EU-medlemslande om, hvad der skal ske efter 31. juni, når den nuværende godkendelse af verdens mest brugte sprøjtemiddel udløber.  

”Vi tager afstemningen ad notam, og Kommissionen støtter det samme mål, nemlig at sikre et højt niveau af sundhed og miljø i Europa. Kommissionens tjenester diskuterer nu vejen fremad i forhold til glyphosat for at sikre, at en fremtidig beslutning har den bredest mulige opbakning blandt medlemsstaterne, ” siger EU-Kommissionens talsmand, Enrico Brivio.

Login