Kunstakademi sætter spot på FN’s bæredygtighedsmål

BÆREDYGTIGHED: De næste tre år vil Kunstakademiet fokusere på at realisere FN’s verdensmål gennem udvikling af design og arkitektur, der kan give en mere bæredygtig verden.

Amalie Bjerre Christensen

1600 studerende og alle medarbejdere på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) skal bruge de næste tre år på at udvikle løsninger på de 17 verdensmål, som FN har oplistet for en bæredygtig udvikling.

Sådan lyder det fra skolen, der netop har præsenteret projektet.

”Som uddannelsesansvarlig for kommende generationer af arkitekter og designere føler vi et medansvar for at uddanne kandidater, der har kompetencerne til at bidrage til en mere bæredygtig verden,” siger Lene Dammand Lund, rektor på KADK, i en pressemeddelelse. Hun fortsætter:

”KADK skal være laboratorium for udvikling af nye bæredygtige løsninger og produkter, og vi vil dermed forhåbentlig også kunne inspirere erhvervslivet.”

KADK skal være laboratorium for udvikling af nye bæredygtige løsninger og produkter, og vi vil dermed forhåbentlig også kunne inspirere erhvervslivet.

Lene Dammand Lund
Rektor, KADK

Projektet bunder i, at netop arkitekter og designere har de innovative og kreative egenskaber, som efterspørges, når det kommer til bæredygtige produkter og løsninger.

Derfor vil alle afgangsprojekter på arkitekt- og designuddannelserne fra 2016 til 2019 vedrøre verdensmålene. I løbet af 2016 og 2017 forventes det, at 150 afgangsprojekter vil fokusere på de 17 mål.

Initiativet finder sted i samarbejde med Mandag Morgens grønne innovationscenter, Sustainia Living. Ifølge KADK er det første gang på verdensplan, at en akademisk institution laver tiltag, der møntes FN-målene så direkte.

Projektet får verdenspremiere i Operahuset 8. februar 2017.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00