Debat

L&F: KTC har fat i noget meget vigtigt

REPLIK: Det er en hel central pointe, at styrken af samarbejdet mellem lokale aktører bliver afgørende for resultatet af de kommende års naturindsatser, skriver L&F’s viceformand, Lars Hvidtfeldt. Han glæder sig over KTC’s tilgang til sagen.

Der er store roser til KCT fra Landbrug & Fødevarers viceformand, Lars Hvidtfeldt. Han er begejstret for samarbejdslysten.
Der er store roser til KCT fra Landbrug & Fødevarers viceformand, Lars Hvidtfeldt. Han er begejstret for samarbejdslysten.Foto: Landbrug & Fødevarer
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lars Hvidtfeldt
Viceformand i Landbrug & Fødevarer

I et indlæg her på Altinget peger Luise Pape Rydahl og Inger Birkebæk Madsen fra KTC's Faggruppe for Natur og Overfladevand på noget rigtigt og meget vigtigt: Der er behov for et tæt, lokalt samarbejde, når forskellige indsatser skal rulles ud i de kommende år. 

Landbrug & Fødevarer har gennem længere tid peget på, at der er behov for at sikre det gode, lokale samarbejde, hvor der kan tages hensyn til flere ønsker, og hvor der arbejdes med fleksible rammer. 

Ideelt set skal mål og indsatser på flere politikområder tænkes sammen, så pengene rækker længere, og beslutningerne kommer flere parter til gavn. 

Fakta
Vil du også blande dig i debatten?
Send dit indlæg til [email protected].

Ord skal omsættes til handling
Med KTC's positive udmelding styrkes troen på, at alle parter vil trække på samme hammel. 

Kommunerne er en væsentlig spiller, og det er vigtigt, at både politikere og forvaltning bakker op.  

Hvis alle går til opgaven med positivt sind, er jeg mere end fortrøstningsfuld for, at vandmiljø og natur kan få det bedre, udledningen af klimagasser vil mindskes og landbrugsarealerne kan sikres mod stigende vandstand og oversvømmelser. 

Lars Hvidtfeldt
Viceformand i Landbrug & Fødevarer

Hvis alle går til opgaven med positivt sind, er jeg mere end fortrøstningsfuld for, at vandmiljø og natur kan få det bedre, udledningen af klimagasser vil mindskes, og landbrugsarealerne kan sikres mod stigende vandstand og oversvømmelser. 

Viden og løsninger findes allerede langt hen ad vejen. Nu bliver opgaven at sikre, at det ikke bliver ved skåltalerne. For at dette kan lykkes, er der, som Luise Pape Rydahl og Inger Birkebæk Madsen helt rigtigt peger på, behov for at sikre smidige og fleksible regler. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Hvidtfeldt

Formand for Videncentret for Landbrug og Lolland-Falsters Folketidende, godsejer, Gl. Kirstineberg
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1995)

0:000:00