Mogens Jensen efter sag om regnefejl: Sådan vil jeg orientere Folketinget i fremtiden

SVAR: Efter kritik af tilbageholdelse af regnefejl har fødevareminister Mogens Jensen (S) instrueret sine embedsmænd i at klæde Folketinget bedre på fremadrettet.

Selv om nye oplysninger ikke er endelige, kan de godt være så væsentlige, at Folketinget skal orienteres.

Det har fødevareminister Mogens Jensen (S) meddelt sit embedsværk, efter at være blevet kritiseret for at have tilbageholdt oplysninger om lavbundsjorde i månedsvis.

Det skriver han i et brev til Miljø- og Fødevareudvalget.

Brevet er et svar til Folketingets partier, der i fællesskab har kritiseret, at ministeren – som Altinget har beskrevet – valgte at lade gå måneder, før han orienterede Folketinget om, at antallet af lavbundsjorde var stærkt undervurderet.

I svaret fra ministeren understreger han, at han ønsker "et velfungerende og professionelt arbejde med udvalget", og at han derfor har instrueret sine embedsmændene til at følge en række retningslinjer.

Det betyder ifølge Mogens Jensen, at alle endelige rapporter, der er bestilt af ministeriet, sendes til udvalget, hvis altså der er tale om væsentlige informationer.

Af særlig væsentlighed
Men enkeltoplysninger og rapportudkast – som det var tilfældet ved sagen om lavbundsjordene – skal ikke som udgangspunkt oplyses til Folketinget. Men i nogle tilfælde skal det ske alligevel, mener Mogens Jensen:

"Ikke desto mindre kan der være eksempler på, at ministeriet får kendskab til enkeltoplysninger af særlig væsentlighed, der til trods for, at de ikke foreligger i endelig form, bør tilgå Folketinget. Her vil MFVM (Miljø- og Fødevareministeriet, red.) vurdere, om oplysningerne indgår som et grundlag for politiske initiativer," skriver ministeren.

Derudover lægger han op til at give Folketingets politikere bedre indsigt i tekniske, men relevante, sager. Det skal ske gennem flere tekniske gennemgange for udvalget.

Mogens Jensen har på et samråd erkendt, at det var en fejl ikke at orientere Folketinget om fejlen tidligere.

Læs brevet her.

Forrige artikel Det har EU-Kommissionen på programmet i 2020 Det har EU-Kommissionen på programmet i 2020 Næste artikel Altinget Miljø præsenterer to nye kommentarskribenter Altinget Miljø præsenterer to nye kommentarskribenter