Ny debat: Går regeringens naturpolitik i den rigtige retning?

DEBAT: Liberal Alliances planer om en naturpakke 2.0 og regeringens nye finanslovsudspil har sat gang i naturdebatten. Et nyt hold af debattører gør status på VLAK-regeringens naturpolitik.

Af Kristian Andersen
Fagdebatredaktør

Liberal Alliance går med tanker om en ny naturpakke, hvor statens arealer igen skal i spil og den lysåbne natur skal styrkes.

Samtidig har regeringen i finanslovsforslaget sat 80 millioner kroner af over fire år til en ny naturpulje, der skal indfri de kommende naturmål.

Både naturpakke 2.0 og regeringens finanslovsudspil har sat gang i den danske naturdebat.

Altinget gør status og spørger et nyt hold af debattører: Er LA's tanker om en ny naturpakke en god idé? Og er regeringens 80 millioner over fire år i finanslovsforslaget tilstrækkeligt til at sikre et rigt og varieret dyre- og planteliv? Går VLAK-regeringens naturpolitik i den rigtige retning?

Mød panelet her.

Carsten BachCarsten Bach (LA)
Miljøordfører

Trine TorpTrine Torp (SF)
Miljøordfører.

Lone AndersenLone Andersen
Næstformand i Landbrug & Fødevarer

Stine TuxenStine Tuxen
Biolog i Verdens Skove

Egon ØstergaardEgon Østergaard
Formand for Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Anne Erland EskildsenHeidi Buur HolbeckAnne Erland Eskildsen og Heidi Buur Holbeck
Hhv. specialkonsulent og landskonsulent i SEGES, Miljø & Land.

 

Forrige artikel Friluftsrådet: LA's naturpakke giver naturen mindre værdi Friluftsrådet: LA's naturpakke giver naturen mindre værdi Næste artikel V: DN spreder falske nyheder om regeringens kystpolitik V: DN spreder falske nyheder om regeringens kystpolitik