Ny debat: Hvordan får vi ren luft i byerne?

DEBAT: Hvordan får vi gjort noget ved luftforureningen i de større danske byer? Det spørgsmål har Altinget: miljø stillet et nyt debatpanel.

Både regeringen og Socialdemokratiet lægger i deres finanslovsudspil op til at gøre noget ved luftforureningen i de større byer.

Tilbage i 2016 rettede EU en skarp kritik af Danmark for ikke at gøre nok ved luftforureningsproblemet. EU kritiserede blandt andet Danmarks planer for renere luft for at være utilstrækkelige.

I 2014 konkluderede rapporten 'Luftforureningens indvirkning på sundheden i Danmark', at forureningen med ultra-fine partikler ved H.C. Andersens Boulevard i København er halveret på 10 år. 

Samme rapport konkluderede dog samtidig, at omtrent 540 borgere årligt dør som direkte konsekvens af forurening af luften, og på landsplan løber det tal op i mere end 3000. 

Altinget: miljø spørger over de kommende uger politikere, professorer og aktører: Hvordan sikrer vi ren luft i byerne, og hvor langt skal vi gå for at give borgerne ren luft i lungerne?

Mød panelet her:

Ninna Hedeager OlsenNinna Hedeager Olsen (EL)
Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune. 

 

 

Erling BonnesenErling Bonnesen (V)
Miljøordfører.

 

 

Christian Rabjerg MadsenChristian Rabjerg Madsen (S)
Miljøordfører.

 

 

Kåre Press-KristensenKåre Press-Kristensen
Seniorrådgiver i Det Økologiske Råd. Han er uddannet civilingeniør og ph.d. fra DTU Miljø. 

 

 

Jette GotscheJette Gotsche
Formand for Cyklistforbundet. 

 

 

Torben AndersenTorben Andersen
Direktør i GreenMobility, som står bag eldrevne by-biler i Københavnsområdet. 

 

 

Lærke FladerLærke Flader
Branchechef for Dansk Elbil Alliance under Dansk Energi.

 

 

Steffen LoftSteffen Loft
Institutleder ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Medforfatter til rapporten 'Luftforureningens indvirkning på sundheden i Danmark', der blev udarbejdet for Miljøstyrelsen i 2014.

 

Tue JohannessenTue Johannessen
Teknologidirektør i Amminex, der producerer udstødningssystemer. 

Tema: Ren luft i byerne

Forrige artikel Forskere: Målinger viser øget kvælstofudledning efter landbrugspakken Forskere: Målinger viser øget kvælstofudledning efter landbrugspakken Næste artikel Danske Vandværker: Vi skal ikke systematisk rense vores drikkevand Danske Vandværker: Vi skal ikke systematisk rense vores drikkevand
Danske haveejere køber mere Roundup

Danske haveejere køber mere Roundup

UKRUDT: Salget af sprøjtemidler til brug i private haver steg i 2018. ”Helt til hest,” mener Danmarks Naturfredningsforening. Miljøministeren undersøger et forbud.