Debat

Ny debat om vandløbsloven

PRÆSENTATION: Bør vandløbsloven ændres? Og hvilke ændringer er der i så fald behov for? Et nyt hold af debattører tager debatten. Mød panelet her.

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kristian Andersen
Fagdebatredaktør

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) har nedsat et ekspertudvalg, der i løbet af 2017 skal komme med anbefalinger til en modernisering af vandløbsloven.

Ifølge kommissoriet er formålet med øvelsen, at vandløbene skal kunne bruges til bedre at lede vand væk fra markerne. Men uden at det fører til oversvømmelser i byområder og med respekt for de dyr og planter, der lever i vandløbene.

Altinget: miljø benytter anledningen og har spurgt et hold af debattører: Bør vandløbsloven ændres? Og hvilke ændringer er der i så fald behov for?

Mød panelet her.

Ida AukenIda Auken (R)
Miljøordfører. Ida Auken har været medlem af Folketinget siden 2007. De første syv år for SF og siden februar 2014 for Radikale. Hun er tidligere miljøminister og er uddannet cand.theol.

Kristian Pihl LorentzenKristian Pihl Lorentzen (V)
Kristian Pihl Lorentzen har siddet i Folketinget siden 2005. Han har skrevet "Hvor der er vilje, er der vej – transportpolitiske visioner for Danmark" i 2010 og "På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden" i 2013. Han har en videregående officersuddannelse ved Forsvaret, hvor han har været ansat fra 1981 til 2005.

Trine TorpTrine Torp (SF)
Miljø- og naturordfører. Trine Torp har været medlem af Folketinget siden valget 2015. Hun er uddannet cand.psyk. ved Københavns Universitet.

 

Lars HvidtfeldtLars Hvidtfeldt
Viceformand i Landbrug & Fødevarer. Lars Hvidtfeldt er desuden bestyrelsesformand ved Videncentret for Landbrug og godsejer, Gl. Kirstineberg. Han er uddannet cand.agro.

 

Verner Wismar HansenVerner W. Hansen
Formand for Danmarks Sportsfiskerforbund. Verner W. Hansen har gennem mere end 30 år arbejdet med socialrådgiveropgaver, ledelsesopgaver og konsulentopgaver inden for social- og arbejdsmarkedsområdet primært i kommunalt regi. Han har været formand for Danmarks Sportsfiskerforbund siden 2004 og er uddannet socialrådgiver.

Henning Mørk JørgensenHenning Mørk Jørgensen
Biolog i Danmarks Naturfredningsforening. Henning Mørk Jørgensen er uddannet cand.scient. i marinbiologi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00