Nyt center for klimarådgivning

NOTE: Danske og internationale myndigheder samt erhvervslivet skal kunne søge rådgivning på DTU's nye klimacenter. DTU har afsat 25 mio. kr. til indsatsen.
Kasper Frandsen
Både nationale, regionale og lokale myndigheder står i de kommende år over for en stor opgave, når en række ambitiøse klimapolitiske målsætninger skal indfries.

Målsætningerne på CO2-området er ifølge DTU meget komplekse og skal ses i sammenhæng med miljø-, erhvervs- og udviklingspolitiske mål. Derfor ønsker DTU at øge forskningsindsatsen på området, så myndigheder og beslutningstagere får værktøjer, der kan sikre helhedsorienterede løsninger.

"Med centeret kan vi samle og udnytte den ekspertise og de nationale og internationale netværk, som DTU's mange klimaforskere har. Det betyder, at vi er godt rustede til at rådgive virksomheder, myndigheder og erhvervsorganisationer," siger direktør for myndighedsbetjening og sektorudvikling Niels Axel Nielsen, der står i spidsen for DTU's klimainitiativ.

Virker klimatiltag på lang sigt?
Centeret primære formål er at levere analyser og vurderinger af metoder, så de politisk aftalte reduktionsmålsætninger på dansk og EU-niveau kan nås. Centeret vil fokusere på energisektoren, men vil også arbejde med analyse af, hvordan infrastrukturen i samfundet og energisektoren kan tilpasse sig til klimaændringerne, både i Danmark og på globalt plan.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00