Om sommerhusgrunde

4/7-05: Vil ministeren være indstillet på at tilgodese ejere af arealer, som ikke ønsker at få et areal ændret fra den nuværende benyttelse til sommerhusområde?
Dokumentation
Spørger: Frode Sørensen (S)

Spørgsmål S 2429: Vil ministeren være indstillet på at tilgodese ejere af arealer, som i henhold til det netop offentliggjorte landsplandirektiv for udvidelse af sommerhusgrunde, ikke ønsker at få et areal ændret fra den nuværende benyttelse til sommerhusområde?

Begrundelse: Spørgeren finder, at sommerhusejere ikke mod deres vilje skal have inddraget ny arealer til sommerhusområder, da det kan give uhensigtsmæssige følger i form af en højere ejendomsskat samt vanskeligere betingelser for evt. udlejning til turistformål. Eksempelvis har Rømø i dag under 800 fastboende samt et stort antal sommerhuse, hvortil kommer ca. 250, der er besluttet og planlagt ud over udvidelsen. Der henvises til ordlyden af § 1.1. i landsplandirektivet: »Loven fastsætter endvidere, at miljøministeren ved afgørelse af, hvilke sommerhusområder, der kan udvides, skal finde det godtgjort, at udvidelsen kan forvente at få en lokaløkonomisk effekt, og udvidelsen ikke tilsidesætter væsentlig naturbeskyttelses- og landskabelige interesser.«


0:000:00