Paneldebat: Hvad skal prioriteres i det nye folketingsår?

DEBAT: Et nyt hold af debattører sætter fokus på, hvad der skal på den miljøpolitiske dagsorden i det kommende folketingsår. Mød panelet her.

Folketingspolitikerne er så småt ved at vende tilbage fra sommerferie, og finanslovsforhandlinger og et nyt folketingsår nærmer sig.

Altinget: miljø benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Hvilke miljøpolitiske områder skal prioriteres i det nye år?

Mød panelet her.

Jakob Lamm Zeuthen
Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv. Jakob Lamm Zeuthen er ansvarlig for miljøindsatsen i Dansk Erhverv. Han sidder bl.a. i det danske Miljømærkenævn.

DE: Kommunale genbrugsbutikker gør mere skade end gavn

 

Henrik Beha Pedersen
Miljøbiolog med speciale i kemikaliers cocktaileffekter og kemikalieregulering. Den røde tråd i Henriks arbejde er miljøet, senest i form af dannelsen af den danske internationalt orienterede ngo, Plastic Change, der blandt andet med forskning, undervisningsmateriale og forbrugerkampagner sætter fokus på den kraftigt voksende plastikforurening i verden.

 

Karin Klitgaard
Miljøpolitisk chef i DI. Karin Klitgaard har arbejdet med miljø, strategi og EU siden 1997 i forskellige stillinger i Miljøministeriet og siden 2009 i DI. Hun er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet.

 

Christian Ege
Sekretariatsleder i Det Økologiske Råd. Han har tidligere arbejdet i Miljøstyrelsen og Casa. Christian Ege er medlem af Det Miljøøkonomiske Råd og Det Nationale Bioøkonomi-panel. Han er uddannet cand.tech.soc.

 

Maria Reumert (EL)
Miljø- og landbrugsordfører. Maria Reumert Gjerding har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier ved RUC.

 

Carsten Bach (LA)
Miljøordfører. Carsten Bach har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han er tidligere fagchef og afdelingsleder i Dansk Miljørådgivning A/S. Carsten Bach er uddannet cand.scient. i anvendt kvartærgeologi fra Aarhus Universitet.

 

Du kan også deltage i debatten. Send dit indlæg til debat@altinget.dk

 

 

Forrige artikel Økologisk Råd: Luftforurening kalder på akut handling Økologisk Råd: Luftforurening kalder på akut handling Næste artikel Wium-Andersen: Vil EU halvere svineindustriens kobber-forbrug? Wium-Andersen: Vil EU halvere svineindustriens kobber-forbrug?