Råd: Virksomheder lever ikke op til kemi-ansvar

KEMI: Virksomheder har udfordringer med at oplyse om kemi, og de bør stille flere krav til leverandørerne, lyder kritikken fra Det Økologiske Råd. DI mener, at virksomhederne er udfordret af lange leverandørkæder.

Virksomhederne skal stille krav til deres leverandører for at få bedre oplysninger om kemikalier, lyder det fra Det Økologiske Råd.
Virksomhederne skal stille krav til deres leverandører for at få bedre oplysninger om kemikalier, lyder det fra Det Økologiske Råd.Foto: colourbox
Emma Qvirin Holst

Der er helt klart en udfordring at sikre den rigtige information gennem hele leverandørkæden, men heldigvis bliver der arbejdet på at få de rigtige oplysninger.

Karin Klitgaard
Miljøpolitisk chef, DI

Danske virksomheder skal leve op til sit kemi-ansvar og stille krav til deres leverandører om, at de skal videregive bedre oplysninger om kemikalier, lyder kritikken fra Det Økologiske Råd:

”Virksomhederne må stramme sig an og ikke bare tage det for gode varer, hvis leverandører siger, at det vil de ikke oplyse,” siger Christian Ege, der er sekretariatsleder hos Det Økologiske Råd.

Han tilføjer, at virksomhedernes krav også vil øge konkurrencen blandt leverandørerne til fordel for bedre oplysning:

0:000:00