Regeringen har ingen holdning til EU-luftpakke

LUFT: EU-Kommissionen overvejer at droppe den planlagte ren luft-pakke. Dan danske regering vil ikke tage stilling til sagen, før Kommissionen har lagt sig fast. Andre lande presser Kommissionen.

Anders JerkingRikke Albrechtsen

Regeringens holdning til EU's luftpakke blæser i vinden.

Den nytiltrådte EU-Kommission planlægger at droppe en række initiativer, blandt andet luftpakken. Den idé har den danske regering dog endnu ikke nogen holdning til, oplyser miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i et skriftligt svar til Folketinget.

”Kommissionen har endnu ikke færdiggjort sin liste over, hvilke forslag den påtænker at trække tilbage. Regeringen kan ikke forholde sig til listen, før Kommissionen har fremlagt den,” skriver Brosbøl i svaret.

Selv om Kommissionen endnu ikke har lagt sig fast, så har en række andre lande allerede en holdning til sagen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har miljøministre fra 11 lande - herunder Sverige, Tyskland og Frankrig, men altså ikke Danmark - skrevet til Kommissionen med en opfordring om at fortsætte arbejdet med luftpakken. Miljøministrene understreger i deres brev, at forslagene ikke kun har betydning for miljøet, men også kan bidrage med job og vækst ved at fremme nye teknologier.

Luftpakken har skabt dansk bekymring – ikke mindst i landbruget, fordi direktivet lægger op til, at Danmark skal reducere ammoniak-udslippet med hele 24 procent, hvilket er langt mere end andre lande. Landbruger frygter derfor, at luftpakken vil skade den danske konkurrenceevne.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00