Regeringens nye skovstrategi får lunken modtagelse

SKOVE: Trods løfter om mere skov og bedre biodiversitet er regeringens nye nationale skovprogram langtfra tilfredsstillende. Det mener DN og WWF, der savner penge og konkrete bud på, hvordan målene skal nås.

Regeringen vil have en fjerdedel af landkortet til at være dækket af skov. Ifølge DN og WWF peger de ikke på, hvordan målet skal opnås. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix)<br>
Regeringen vil have en fjerdedel af landkortet til at være dækket af skov. Ifølge DN og WWF peger de ikke på, hvordan målet skal opnås. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix)
Anders Redder

Nogle af initiativerne peger vi på nu og her. Andre vil blive udmøntet i de kommende år og med fuld finansiering.

Erling Bonnesen, miljøordfører, Venstre

Skovene skal spille en større rolle i kampen mod global opvarmning, ligesom de skal sikre renere vand, bedre naturoplevelser og mere biodiversitet i Danmark.

Det fastslår regeringen i sit nye nationale skovprogram, der fastsætter ambitionsniveauet for den danske skovpolitik.

I programmet lægger regeringen op til, at op mod en fjerdedel af landkortet skal være dækket af skov inden udgangen af dette århundrede. Samtidig skal ti procent af al skov have natur og biodiversitet – ikke skovbrug – som primært formål.

Dokumentation

FAKTA – NYT NATIONALT SKOVPROGRAM

Det nye nationale skovprogram afløser det hidtidige skovprogram fra 2002 og indeholder foruden 13 strategiske pejlemærker to langsigtede mål for de danske skove:

  • Skovlandskaber skal dække 20-25 procent af Danmarks areal inden udgangen af det 21. århundrede.

  • Frem mod 2040 har mindst 10 procent af Danmarks samlede skovareal natur og biologisk mangfoldighed som det primære driftsformål.

Læs hele skovprogrammet her.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet


0:000:00