S afbryder Kjer-samråd: Står i uafklaret situation

MISTILLID: Efter få minutter afsluttede Socialdemokraterne onsdagens samråd med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) med begrundelsen, at ministerens fremtid stadig er uafklaret.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Emma Qvirin HolstToke Gade Crone Kristiansen

”Forventer ministeren at være minister dagen ud?”

Sådan spurgte Socialdemokraternes fødevareordfører, Simon Kollerup, kort tid før, han valgte at afslutte onsdagens samråd med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Ministeren mødte onsdag op til sit planlagte samråd i Miljø- og Fødevareudvalget, selvom Konservative tirsdag aften erklærede mistillid til hende. Konservative udgør sammen med rød blok et flertal i Folketinget, som ikke længere har tillid til ministeren.

Det blev dog ikke et særligt langt samråd. Et spørgsmål og et svar blev det til, før Socialdemokraternes fødevareordfører, Simon Kollerup erklærede, at der ikke var nogen grund til at fortsætte samrådet.

”Vi føler, at vi står i en meget uafklaret situation omkring det her, og så længe vi ikke ved, hvem der skal udføre det, vi snakker om her, så føler vi ikke, at det giver mening at afvikle det her og det næste samråd. Så vi vil gerne på den baggrund afslutte samrådet,” sagde han.

Eva Kjer Hansen var indkaldt i samråd af Socialdemokraterne for at redegøre for Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på Miljø- og Fødevareministeriets arbejde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00