S-ordfører: Indfør mål for reduktion af madspild 

BÆREDYGTIGHED: Socialdemokratiets energi- og klimaordfører opfordrer regeringen til at indtænke et mål for reduktion af madspild i de kommende klimaforhandlinger. Vi vil se på det i den næste affaldsplan, fortæller miljø- og fødevareministeren.

Socialdemokratiets energi- og klimaordfører, Jens Joel, diskuterer gerne et mål for reduktion af madspild i de kommende klimaforhandlinger. 
Socialdemokratiets energi- og klimaordfører, Jens Joel, diskuterer gerne et mål for reduktion af madspild i de kommende klimaforhandlinger. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Hidtil har vi heller ikke haft et kvantitativt mål om reduktion af madspildet. Det er dog én af de ting, vi kommer til at se på i forbindelse med arbejdet med den næste nationale plan for forebyggelse og håndtering af affald.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Miljø- og fødevareminister

Jeg mener, det er på tide at opstille danske nationale mål, ligesom andre lande som Belgien, England, Skotland og Norge har gjort det.

Selina Juul
Stifter af Stop Spild af Mad

Spild af mad har alvorlige konsekvenser for både miljø og klima.

Men selv om Danmark anses som et foregangsland mod madspild, har vi som nation intet mål for vores reduktion.

Det kunne miljø- og fødevareministeren dog med fordel tænke ind i den kommende klimaforhandling, lyder det fra Socialdemokratiets energi- og klimaordfører Jens Joel.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00