Thulesen Dahl-biografi skrives af Altinget-journalist

BIOGRAFI: "Kristian - Kronprinsen" hedder biografien om et af de største talenter i dansk politik, Kristian Thulesen Dahl (DF).
Medstifter af Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl er genstand for en biografi i forbindelse med sin 40 års fødselsdag til sommer.
Medstifter af Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl er genstand for en biografi i forbindelse med sin 40 års fødselsdag til sommer.Foto: Altinget.dk/Rasmus Nielsen
Christian Juhl Mølgaard

Til sommer udkommer biografien om Dansk Folkepartis kronprins Kristian Thulesen Dahl, der fylder 40 år i juli.

Bogen udkommer på det nye Broe Forlag og skrives af journalist på Altinget.dk Niels Th. Dahl, der er fætter til DFs gruppeformand.

"Få politikere har større indsigt i de komplicerede, årlige finanslovsforhandlinger end Kristian Thulesen Dahl, Pia Kjærsgaards kronprins. Og få politikere er mere respekterede, af både tilhængere og modstandere.  Af alle beskrives Kristian Thulesen Dahl som en ekstremt dygtig taktiker, en dreven forhandler, hurtigopfattende i diskussioner, loyal, men også som et meget privat menneske. Dette på trods af, at han er en af Folketingets mest markante og magtfulde figurer," siger forlægger Peter Broe om "Kristian - Kronprinsen".

Han tilføjer: 

Fakta
299 kr. (vejl.)
340 sider. Illustreret
Indbundet
ISBN-nummer 978-87-92336-12-5


Kilde: Broe Forlag

"I bogen vil forfatteren Niels Th. Dahl, politisk journalist og teolog, tegne et nuanceret politisk og personligt portræt af sin fætter (deres fædre er brødre, red.), som på den ene side er kritisk og undersøgende, men som på den anden side formår at trænge længere ind i tankegangen hos den mand, som efter al sandsynlighed bliver den kommende leder af Dansk Folkeparti, end andre ville være i stand til. Forfatteren er ikke enig med sin slægtning i alt, men de tætte familierelationer sikrer en særlig fortrolighed og tillid, hvilket i høj grad kommer den politisk og samfundsmæssigt interesserede læser til gode."

Altinget.dk's udgiver Rasmus Nielsen, der også er formand for forlaget:

Få politikere er mere respekterede - af både tilhængere og modstandere.

Peter Broe
Forlægger

"Kan man skrive en bog om sin fætter? Nej, nogle kan ikke - men enkelte kan godt, og Niels er én af dem. De to er i forvejen vant til at omgås professionelt på Christiansborg, og vi kender Niels for hans professionalisme og respekt for armslængde i forhold til magthaverne. Jeg tror også, at den bog med netop dén forfatter kan komme så tæt på sin hovedperson, som det er ønskeligt. Timingen er også rigtig: Kristian Thulesen Dahl er helt i centrum - både når det gælder finanskrise og skattereform."

Kristian - Kronprinsen bygger på interviews med en lang række kendte og mindre kendte  danskere, som alle har det til fælles, at de har en mening om Kristian Thulesen Dahl: Politikere, venner, familie, journalister, m.fl.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

0:000:00