Troels Lund: Vi skal satse mere på miljøteknologi

MUDP: Miljøministeren håber, at der bliver penge til miljøteknologi i globaliseringspuljen. SF efterlyser handling fra ministeren.
Anders Jerking

Min personlige indstilling er, at vi skal gøre mere for miljøteknologien, end vi har gjort hidtil.

Troels Lund Poulsen (V)
Miljøminister
Der skal gøres mere for at styrke den miljøteknologiske indsats. Det mener miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

"Min personlige indstilling er, at vi skal gøre mere for miljøteknologien, end vi har gjort hidtil. Vi har haft en miljøteknologisk program, som har været godt, men meget bredt. Jeg tror, at vi nu skal mere i dybden," siger ministeren, der blandt andet vil arbejde for, at det bliver muligt at lave pilotprojekter i lande som Indien, Kina og Brasilien, hvor der er store potentielle markeder for danske virksomheder.

Miljøministeren var i sidste uge i samråd i Folketingets Miljøudvalg for at redegøre for sine planer på det miljøteknologiske område. Oppositionen ville blandt andet høre, om ministeren agter at sætte penge af til et Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) - et sådant program har brancheforeningen Dansk Miljøteknologi efterlyst.

Luftige løfter 
Troels Lund Poulsen håber, at der kan findes penge til et MUDP under forhandlingerne om globaliseringspuljen.
"Om det ender med penge til et stort MUDP-program, eller om vi skal lave et ambitiøst miljøteknologisk program som opfølgning på det gamle, det må afgøres af de forhandlinger, som vi indleder efter efterårsferien. Der må vi se, om partierne bag globaliseringsaftalen ønsker flere penge til miljøteknologi," siger han.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00