Vandværker ønsker mere kontrol af drikkevand

NYHED: Kovending. Efter forureningen af drikkevandet i Køge går DAVNA og de små vandværker til Miljøstyrelsen for at aftale mere kontrol.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

DANVA foreslår:

På vandværkerne tages der årligt en lang række prøver, der skal kontrollere kvaliteten af drikkevandet. Med et ledelsessystem, hvad enten det er det såkaldte Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed (DDS), Håndbog nr. 5 eller andre systemer, kan vandværkerne øge sikkerheden for, at vandkvaliteten også er i orden i perioden mellem to vandanalyser, og det vil samtidig øge gennemsigtigheden for forbrugerne, der med dokumentationen af drikkevandskontrollen på vandforsyningerne kan vurdere sikkerheden for drikkevandskvaliteten.

Kilde: DANVA

Drikkevandsforureningen i Køge har sat spørgsmålstegn ved, om kontrollen med drikkevandssikkerheden er god nok, mener DANVA (Dansk Vand og Spildevandsforening) og FVD (Forening af Vandværker i Danmark).

De ønsker en systematisk kontrol med drikkevandet fra alle vandværker men understreger, at vandkvaliteten generelt er høj i Danmark.

"Vi er dog opmærksomme på, at kontrollen med drikkevandssikkerheden løbende kan forbedres og har derfor sammen med FVD for nylig i et brev til Miljøministeren foreslået, at hun tager initiativ til at indføre ledelsessystemer, der generelt kan dokumentere arbejdet med drikkevandssikkerhed på alle vandforsyninger," siger Tove Bakke Laursen, formand for DANVA.

0:000:00