Foretages der udledninger til Øresund på basis af tilladelser, som tillader højere udledninger end man ellers må, med den begrundelse at det bliver fortyndet?
Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.
Foretages der udledninger til Øresund på basis af tilladelser, som tillader højere udledninger end man ellers må, med den begrundelse at det bliver fortyndet?
Spørgsmål nr. 986 har været forelagt Miljøstyrelsen, der oplyser følgende:
”Det fremgår af § 6 i bekendtgørelse nr. 1433 af 21. november 2017 om krav til udledning af visse forurenende stoffer til vandløb, søer, overgangsvande, kystvande og havområder (herefter ”bekendtgørelse 1433”), at miljømyndigheden i tilladelser, godkendelser eller påbud skal fastsætte vilkår, som sikrer bl.a., at udledningen hverken medfører overskridelse af miljøkvalitetskrav eller hindrer opfyldelse af miljømål for henholdsvis overfladevandområder og havområder.
Miljømyndigheden kan dog udpege et område, en såkaldt blandingszone, omkring et udledningspunkt, hvor udledningerne kan overskride miljøkvalitetskrav, hvis udledningerne ikke påvirker det øvrige overfladevandområdes opfyldelse af disse krav, jf. § 8 i bekendtgørelse 1433.
Miljømyndigheder har ifølge Miljøstyrelsens oplysninger udpeget blandingszoner omkring udledningspunkter for i alt otte udledninger til Øresund, som er lokaliseret i Københavns Havn og farvandet ud for København.
Placering af otte udledningspunkter til Øresund, nærmere bestemt i Københavns Havn og farvandet ud for København, omkring hvilke miljømyndigheden har udpeget en blandingszone.
Udledningspunkterne for to udledninger fra Amager Ressourcecenter er sammenfaldende.
”Miljømyndighederne skal i henhold til bekendtgørelsens § 12, stk. 3, underrette Miljøstyrelsen om udpegede blandingszoner med oplysninger om deres lokalisering og udstrækning, om de fremgangsmåder og metoder, der er anvendt til at definere dem, og om de foranstaltninger, der er truffet med henblik på at mindske deres udstrækning.
Miljøstyrelsen vil kontakte de miljømyndigheder, som har indberettet blandingszoner uden at 3 have indberettet foranstaltninger til at mindske blandingszonens udstrækning, og erindre om pligten til at fastsætte sådanne foranstaltninger. Styrelsen vil ved fremtidige underretninger om udpegning af en blandingszone være opmærksom på, om pågældende miljømyndighed har oplyst om foranstaltninger til at mindske blandingszonens udstrækning. Hvis det ikke er tilfældet, vil styrelsen erindre pågældende miljømyndighed om pligten til at fastsætte sådanne foranstaltninger.” Der henvises endvidere til svaret på MOF alm. del spm. 998 og 999.