Om  
Steen Gade

Tidligere folketingsmedlem skal stå i front for lokalt klimaråd

Steen Gade (SF) træder til som ny formand for Vejles Klimaråd med et mål om at bruge sin politiske og internationale erfaring til at finde klimaløsninger på kommunalt niveau.

Ghita Nidam Møller

Det tidligere folketingsmedlem fra SF Steen Gade har takket ja til at sætte sig for bordenden som ny formand i Vejles Klimaråd. 

Det skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Steen Gade har en tung ballast med sig af erfaring inden for klimaområdet. I løbet af sine 27 år som medlem af SF har han indtaget formandsposterne i Folketingets Klima- og Energiudvalg, Miljøudvalget og Udenrigsudvalget.

Han medbringer desuden viden fra sin rolle som direktør for Miljøstyrelsen og fra tværpolitisk internationalt samarbejde mellem miljøengagerede parlamentarikere.

Opgaverne og udfordringerne som formand i Vejles Klimaråd fortsætter i samme tråd som i hans tidligere stillinger, men nu på et kommunalt niveau.

"Jeg glæder mig meget til opgaven. Den er stor, for det kommer til at kræve rigtig meget af os alle sammen, hvis vi som nation skal leve op til målsætningen om at nå 70 procent CO2-reduktion i løbet af de næste ti år," udtaler Steen Gade i pressemeddelelsen.
 
En del af opgaven i den nye stilling bliver at prioritere den grønne omstilling i Vejle Kommune med konkrete indsatser inden for klima, resiliens og for at arbejde målrettet mod at nå FN's 17 verdensmål.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Gade

Foredragsholder, skribent, fhv. formand, Regeringens Råd for Samfundsansvar og Verdensmål
Lærer (Herning Seminarium 1969)

0:000:00